Muutaman viikon riisiä-maissia ja possua syötyä sitä alkaa kaivata jotain vaihtelua. (en ekassa postauksessa muistanut mainita että imetysdiettini kieltää myös kanan, kalan ja naudanlihan) Muutenkin halusin tehdä jotain, joka maistuu minulle ja miehelleni molemmille. Mieheni on perso makaronilaatikolle ja tulevaisuudessa myös pikkumies sitä varmasti mielellään söisi.

Mutta miten ihmeessä saan sen tehtyä ilman maitoa, munaa ja vehnää? Vielä kun miehelläni on melko herkkä ja ehkä valikoivakin makuaisti. Ei auttanut kuin ruveta googlettamaan, kunnes sopivan tuntuinen resepti löytyi. Ja ei kun kokeilemaan. :)

WP_20150716_011.jpg

Ainekset:

5dl Maissimakaronia

400g jauhelihaa (tässä tapauksessa possua)

1 sipuli

suolaa ja mausteita maun mukaan (itse käytin pippureita, valkosipulijauhetta ja basilikaa)

Kastike:

8dl Riisimaitoa

4 rkl riisijauhoa

2-3 rkl ruokaöljyä

suolaa ja mausteita maun mukaan (itse laitoin ripauksen suolaa ja valkopippuria)

 

1. Laita keittämättömät makaronit voideltuun uunivuokaan (itse keitin makaronit ja tuli minusta vähän liian löysää)

2. Paista jauheliha ja lisää pilkottu sipuli sekaan kuullottumaan. Mausta itsellesi sopivaksi. Lisää jauheliha vuokaan ja sekoita makaroniin.

3. Tee valkokastike kuumentamalla kattilassa öljy ja riisijauho. Lisää sitten samalla vispilällä sekoittaen pikkuhiljaa riisimaitoa, niin että kastike sakenee notkeaksi kastikkeeksi. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Kaada kastike vuokaan.

4. Paista laatikkoa uunin alaritilällä 200 asteessa n. 30-40min ja makaronilaatikko on valmista nautittavaksi.

WP_20150716_015.jpg

Tuli muuten hyvää ja maistui hyvin miehellenikin. Tätä teen varmasti toistekkin.