Ennen imetysdieettiäni tutustuin maidottomaan ja munattomaan leivontaan allergisen siskonpoikani vuoksi. Tähän laitankin nyt toimivan kakkupohjan ja kuorrutteen reseptit, joita käytin tätsyn pikku mussukan 2v. ja 3v. synttärikakuissa. Täytteenä kakuissa oli pojalle sopivia marjoja ja hedelmiä, mutta en enää muista mitä. Kuvista kiitos siskolleni ja hänen miehelleen, kun itselläni ei näistä kakuista ollut kuvia.

 

FB_20150728_21_03_11_Saved_Picture.jpg

Tämän kakun kuorrutin muistaakseni jollain kaurapohjaisella vispillä, mutta yhtä hyvin kuorrutteeksi käy jokin muu maidoton vispi"kerma".

 

Kakkupohja (maidoton, munaton, perunaton)

4 dl sokeria

8 dl vehnäjauhoa

4 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

4 dl kaurajuomaa (tai vettä tai mehua)

200g sulatettua margariinia

margariinia ja mannaryynejä vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

 

1. Sekoita kuivat aineet keskenään (myös sokerit).

2. Lisää neste ja sula margariini ja sekoita tasaiseksi.

3. Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija n. 26 cm) ja tee taikinaan keskelle "kuoppa", koska nousee keskeltä eniten.

4. Paista uunin alaritilällä 180 asteessa n. 50-60 min (kokeile hammastikulla kypsyys. jos taikinaa ei jää tikkuun paiston jälkeen, niin kakku on kypsä).

5. Leikkaa pohja vasta sen jäähdyttyä. (itse leikkasin kolmeen kerrokseen)

 

FB_20150728_18_59_19_Saved_Picture.jpg

Tässä samalla pohjalla tehty suklaakuorrutteinen kakku.

 

Suklaakuorrute (maidoton)

50g margariinia

6 rkl kaakaojauhetta

7 rkl kuumaa kaurajuomaa (tai riisi- tai soijajuomaa)

2 tl vaniljasokeria

450g (7 dl) tomusokeria

 

1. Sekoita margariini ja kaakaojauhe kattilassa miedolla lämmöllä.

2. Vatkaa sekaan vuorotellen tomusokeri ja kuuma neste ja mausta vaniljasokerilla.

3. Levitä lämpimänä kakun päälle ja koristele kakku.