Koska saimme pojan kanssa maidon takaisin listoille, niin päätin tehdä juustokakkua äidin syntymäpäiville. Tässä vaiheessa kuitenkin kun hedelmät ja muut marjat (paitsi mustikka) ovat edelleen pannassa, niin päädyin soveltamaan ja kokeilemaan kinuski-juustokakkua. Tarkoitus oli kokeilla tätä myös maidottomana, mutta kokeilu epäonnistui, kun riisivispi ei hyytynyt liivatteella ja kookoskermasta keittämäni kinuski sai porista liian kauan ja tulikin venyväksi toffeeksi. Tässä kuitenkin ohje niille, jotka voivat maitotuotteita käyttää.

WP_20150801_006.jpg

Koristelin kakun tekemilläni sokerimassakoristeilla.

Pohja:

250-300g keksejä (itse käytin tekemiäni wilhelmiinoja, joska kaupasta ei sopivia gluteenittomia löytynyt)

75g sulatettua voita

 

Täyte:

5 dl vispikermaa

400g tuorejuustoa

7-8 liivatelehteä

1,5 dl sokeria

vaniljasokeria maun mukaan

Kuorrute:

4 dl valmista kinuskia (itse käytin ihan kaupan kinuskia, kun en jaksanut ruveta keittelemään)

3 liivatelehteä

 

1. Murskaa keksit ja sekoita murskaan sula voi. Taputtele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle (pohjalla kannattaa olla leivinpaperi, niin kuin reunoillakin). Vuoka halkaisijaltaan n. 25 cm

2. Laita täytteen liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma ja notkista sekoittaen eri kulhossa tuorejuusto ja sekoita siihen sokerit.

3. Purista liivatteista liika vesi ja sekoita ne vajaaseen 0,5 dl  kiehautettua kuumaa vettä.

4. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuuston joukkoon ja sekoita hyvin

5. Lisää tuorejuusto kerman sekaan ja sekoita tasaisesti. Kaada sitten seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle.

6. Laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin tunniksi. (itse laitan aina pieneen kippoon juustokakun täytettä erikseen, niin voin kokeilla siitä onko kakku hyytynyt, ennen kun alan laittaa kuorrutetta/kiillettä)

7. Kun Kakku on ollut hyytymässä, niin tee kuorrute (jos teet kinuskin itse, niin anna sen jäähtyä kunnolla ennen kuin laitat kakun päälle). Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 min. ja sekoita ne sitten tilkkaan kuumaa vettä. Kaada ohuena nauhana liivateseos kinuskin joukkoon ja sekoita kokoajan hyvin.

8. Kaada kinuski kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli. Koristele haluamallasi tavalla ja herkuttele.