Mokkapalat toimii aina ja nyt uskalsin niitä itsekin tehdä, kun kokeilen kaakaon vaikutusta pikkumieheen. Itse käytin tällä kertaa maitotuotteita, mutta olen hyväksi havainnut tämän myös maidottomana. Ohjeen olen jostain joskus kaivanut maidottomana ja munattomana, mutta sovelsin sen nyt myös gluteenittomaksi.

WP_20150804_012.jpg

Mokkapaloista saa kivan näköisiä, kun tekee niistä eri muotoisia piparimuotilla painamalla. Jämäpalat tulee varmasti myös syötyä, koska mokkapalat on herkkua. :)

 

Pohja:

4 dl sokeria

3,5 dl riisijauhoa

3,5 dl Teff-jauhoa (Voit korvata riisi ja teff-jauhot myös jollain valmiilla gluteenittomalla jauhoseoksella)

(ripaus ksantaania ja n. 0,5 tl psylliumia)

4 tl leivinjauhetta

0,5 dl kaakaojauhetta

4 dl riisijuomaa (tai muuta maidotonta juomaa tai mehua tai vettä tai jos maito sopii, niin maitoa)

200g margariinia sulatettuna (tai voita jos sopii maito)

 

Kuorrute:

200g tomusokeria (jos peruna ei käy, niin muista hankkia perunatonta tomusokeria)

1 rkl kaakaojauhetta

4 rkl sulatettua margariinia (tai voita)

5 rkl vahvaa kahvia

 

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään hyvin (kaakaojauhe kannattaa siivilöidä, ettei jää paakkuja)

2. Sekoita kuivien aineiden joukkoon muut aineet ja sekoita hyvin (Taikinasta tulee melko paksua).

3. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15-20 min (kokeile hammastikulla onko kypsää)

4. Anna pohjan jäähtyä hieman ja ala tehdä kuorrutetta.

5. Sekoita kuorrutteen aineet hyvin keskenään (kaakao kannattaa taas siivilöidä) ja levitä kuorrute nopeasti lämpimän, muttei kuuman pohjan päälle.

7. Halutessasi voit ripotella heti levittämisen jälkeen koristeeksi nomparelleja tai strösseleitä (muista tarkistaa etteivät sisällä kiellettyjä aineita esim. monissa on vehnää tai perunaa ja voi olla kananmunaakin).