Nyt kun ainakin toistaiseksi saan syödä maitotuotteita, niin päätin tehdä rahkapiirakkaa. Marjoja ei ole vielä lupa maistella, mutta perjantaina ajattelin pojan maitoaltistusjälkitarkastuksen jälkeen maistaa tätä piirakkaa. Mustikan kun ei pitäisi olla kovinkaan allergisoiva marja. Vaikka saisimme maidon kokonaan takaisin ruokalistallemme, niin aijon vielä laittaa tänne myös maidottomia reseptejä.Tämä piirakka on oma muunnelmani perus murotaikinapohjaisesta rahkapiirakasta.

Mustikka-rahkapiirakka

WP_20150728_002.jpg

Pohja:

100g voita tai margariinia

1 dl sokeria

n. 75g (0,5 dl) maustamatonta tuorejuustoa

2,5 dl riisijauhoa

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

250g maitorahkaa

0,5 dl kermaa

0,5 dl (tai maun mukaan) sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl riisijauhoa

n. 1,5 dl mustikoita

 

Lisäksi:

voita tai margariinia ja karkeaa riisijauhoa vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

 

1. Voitele ja jauhota karkealla riisijauholla piirasvuoka halkasijaltaan n. 25 cm

2. Vaahdita voi ja sokeri keskenään ja lisää tuorejuusto. Vatkaa sekaisin.

3. Lisää sekoitetut kuivat aineet ja sekoita voiseokseen.

4. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille (käytä apuna riisijauhoa ettei tartu sormiin)

5. Sekoita täytteen muut ainekset paitsi mustikat ja kaada rahkaseos vuokaan taikinan päälle.

6. Ripottele mustikat rahkan päälle.

7. Paista piirakka uunin alaritilällä 200 asteessa n. 30 min.

8. Jäähdytä ja laita jääkaappiin.

 

Rahkapiirakka on mielestäni parasta kylmänä ja vasta seuraavana päivänä valmistuksesta. :)