Viimeksi koitin tehdä gluteenitonta kesäkurpitsa-juustovuokaleipää, mutta siitä ei tullut syötävää. Muutenkin on ollut nyt vvähemmän aikaa kokeiluille, kun vauvan hoito vie oman aikansa ja olen koittanut saada pikkumiehen nukkuessa metsästä marjoja talteen. Lisäksi olen leiponut tuttuja ja turvallisia leivonnaisia pakastimeen tulevia kutsuja ja juhlia varten ja viimeaikaisiin kekkereihin. Tässä kuitenkin kakkukokeilu muutaman vuoden takaa. Siskonpojan synttäreillä tarjoiltiin tätäkin. :)

FB_20150728_18_59_29_Saved_Picture.jpg

Pohja:

n. 200g keksejä (maidottomia)

75g  maidotonta margariinia (sulatettuna)

 

Täyte:

4 dl Soija vispiä tai muuta maidotonta vispiä (esim. Go green tai Oatly kauravaniljakastiketta)

1-2 dl sokeria (riippuen siitä käytätkö makeaa vispiä vai neutraalimman makuista)

2 tl vaniljasokeria

n. 3 dl marjoja tai hedelmiä (käytin vadelmaa)

n. 3rkl vettä

6 kpl liivatelehtiä

 

Kiille: (jota itse en tuohon kakkuun tehnyt ollenkaan)

n. 2-3 dl marjoja tai hedelmää

2 rkl vettä

3 kpl liivatelehtiä

 

1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 20-25 cm) pohjalle.

2. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään ja vatkaa vispi tai vaniljakastike.

3. Sekoita vispiin marjat tai soseutettu/pilkottu hedelmä, sokeri ja vaniljasokeri.

4. kiehauta vesi, purista liivatteista kylmä vesi ja lisää ne yksitellen sekoittaen kuumaan veteen, että ne liukenevat.

5. Kaada liivateseos ohuene nauhana vispiseoksen joukkoon kokoajan sekoittaen.

6. Kaada Seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi ennen kiilteen tekoa tai jos et tee kiillettä, niin kannattaa hyydyttää yön yli.

7. Soseuta kiilteen marjat tai hedelmät, pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja lisää kuumaan veteen ja ohuena nauhana sekoittaen marja/hedelmäsoseen joukkoon.

8. Kaada sose pari tuntia hyytyneen kakun päälle ja hyydytä yön yli.

9. Koristele mieleiseksesi ja tarjoile. :)

 

Kakusta saa helposti gluteenittoman ja munattoman valitsemalla sopivat pohjakeksit.